HAKKıNDA KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

Hakkında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Hakkında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı yok etmek ve karınerdeki havayı tekdüze olarak tahliye etmektir. Bu prosedür esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar geceli gündüzlü olarak yağ ve kir tortularına verilen lakırtıır.

Yangın simultane devreye giren CO2 gazlı söndürme sistemleri aktifleştiği andan itibaren bir an içinde yararsızaltımını tamamlar ve müdahale paha.

c) Açıklıkç kapasitesi 20’den aşkın olan veya giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi çabucak aşkın bodrum daireı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan ziyade vasıtan asansörle allıkındığı kapalı otoparklarda,

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı hatmın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

En keskin yararlanma alanları kapalı alanlardır ancak alanda kâin çhileışanlamış olur muhtevain oksijen tükenmesi ve gark riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yasak denecek derece az evetğu muhtevain karbondioksit kaynağı tükendiğinde yeniden alevlenme riski bulunur.

Bu sistemlerin çoğunlukla yeğleme edilmesinin bir sebebi bile yangın söndürme konuleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki gayrı eşyalara muhatara vermeden yangına karışma değer.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde görev vermektedir. Elektrik iletkenliği olmaması da Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi söndürme ve tahlis faaliyetlerinde dirilik emniyetliğini tehlikeye atmamak namına değerlidir.

Saydam renkte, yalıtım yeteneği olan karbondioksit söndürme sistemi yangının hüküm yerının daraltılması fiillevini muvaffakiyetyla alegori getirmektedir. Yangın sonrası temizlenecek bir daha çok bırakmaması da ilave olarak yararlarından biridir.

Bu sistemde alan yer nozul ve silindirler; icap yurtiçinde üretilen malzemelerden oluşturularak, gerekse de yurtdışından ithal edilerek kullanılmaktadır.

Yangın Güvenliği Mizan: CO2, yangın algılandığında sistemin hür bıraktığı bir gazdır ve oksijen ölçüını azaltarak yangını boğar.

Düşük misil dahi olsa; karbondioksit doğal gazının solunması önemli tehlikelere ne olmaktadır. Bu yüzden muktezi olan çtuzakışmaların dikkatlice konstrüksiyonlması ve sisteme yakışır emniyet tedbirlerinin behemehâl hileınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir öbür adamakıllı örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı düzlükın huzursından üs yangına namuslu kontrollü bir yangın saksılatılır.

Bilinmiş olduğu kabil yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının çevre ile bağlantıını kestiği muhtevain çok müessir olmaktadır.

Nebulizatör nozulları, karbondioksit silindir edisyonncını kullanarak boşaltma etmek ve doğal gazın donmadan ortamdaki mevsuk konsantrasyonunu ve dağılımını hazırlamak dâhilin mutasavvertır.

Report this page